Program

PROGRAMOVERSIKT

ÅPNE GALLERIER / UTSTILLINGER

 

HVOR: Neptun

NÅR: 8.- 15.Juli

HVEM: Arctic Dialogue - Neptun art science lab

 

 

HVOR: Rødgården

NÅR: 7. - 15. Juli

HVEM: Camilla Bjørk, Lone Amundsen, Sondre Brynjulvssønn Ribe Øverby

 

 

HVOR: Felleslageret

NÅR: 7. - 15. Juli

HVEM: Melbuposten "Fortellinger fra Melbu"

 

 

HVOR: Felleslageret

NÅR: 7. - 15. Juli

HVEM: Kirsten Petersen Trasti

 

 

FREDAG 7. juli

 

 

ÅPNING

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 18-20

ANNET: Mat fra kl 17, oppmøte parade fra samfunnshuset 17:30

HVEM: Lag og foreninger på Melbu

PRIS: Gratis

 

Åpninga av Sommer Melbu byr på underholdning, mat, parade og taler. Smakebiter fra årets Sommer Melbu blir presentert. Melbu og omegn lokalutvalg kårer årets æresborger. Verdenskjøkkenet serverer mat fra ulike kulturer. Åpninga markerer starten på en ti dager lang folkefest: Kom og vær med!

 

 

 

KONSERT MED MUSIKKFORENINGA

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: Etter åpninga

HVEM: Melbo Musikkforening

PRIS: Gratis

 

Etter den offisielle åpninga av Sommer Melbu vil MMF ha en times gratiskonsert på torget.

De spiller lett populærmusikkk med allsangfaktor.

 

 

 

KONSERT MED MAJA BUGGE OG SVANUR VILBERGSSON

 

HVOR: Royal Neptun Hall

NÅR: 20-

HVEM: NAKV

PRIS: 350,- Bestill på nett

 

Årets tankproduksjon “Arktiske samtaler” - basert på produksjonen «Endurómur - etterklang» Fredag 7. juli kl 20.00

-et kunstnerisk sammenstøt mellom akustisk musikk, teknologi og visuell kunst. Arktisk dialog på en ny måte.

Konsertforestillingen “Arktiske Samtaler” i tanken på Neptun er et lydmessig avtrykk av det 12 årige samarbeidet mellom vesterålingen Maja Bugge og islendingen Svanur Vilbergsson.

Cellist/komponist Bugge og gitarist Vilbergsson kommer nå til Melbu med et konsertprogram som reflekterer musikk fra deres tidligere produksjoner samt nye ideer inspirert av mennesker, tid og sted. Den visuelle rammen for konserten vil bli laget av det engelske kunstnerkollektivet ArtistDevelopers, som tidligere har vært på Melbu gjennom prosjektet Neptun Art Science Lab.

I tillegg til det spesialkomponerte verket for tanken av Maja Bugge, blir det musikk av den estiske komponisten Arvo Pärt og Agustin Castilla-Avila fra Spania, samt den engelske lydkunstneren Dave Meckin fra ArtistDevelopers.

Medvirkende: Maja Bugge (cellist/komponist fra Vesterålen, bosatt i England) og Svanur Vilbergsson (gitarist fra Island) Dave Meckin (lydkunstner/komponist fra England) Joe Fairweather-Hole (visuell kunstner fra England) Keir Wiliams (visuell kunstner fra England)

Den samlede produksjonen er et resultat av et samarbeid mellom Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap og Museum Nord, støttet av Norsk kulturråd, Nordland fylkeskommune, Fritt Ord, University of the West of England og Arts Council England

 

 

 

KONSERT MED TRINITY

 

HVOR: Neptun Scene (Blues InVest)

NÅR: 22-

HVEM: Blues InVest

PRIS: 250/200

 

Skikkelig god stemning og variert opprocka popmusikk, som virkelig får det til å swinge.

Trinity band. Kåret til Årets Fæsteråling 2015.

Trinity Superpower-duoen. Norges hotteste party duo Vokalist Elze-Belinda Davis med den enorme stemmen, sitat Vol. No. På gitar, den kjente gitaristen Cato Steffensen, tidligere Sivert Høyem. Disse to er liksom rota i Trinity band, som igjen utgjør den populære superpower-duoen til Trinity. Sjangeren er pop, rock, disco og litt egne låter. Det kan nevnes at Elze-Belinda synger flere coverlåter, som ingen andre artister har på sitt repertoar. Det kommer til å bli en rocka fredagskveld.

 

 

 

 

 

 

 

LØRDAG 8. juli

 

 

 

ÅPNING UTSTILLING

 

HVOR: NEPTUN

NÅR: 14:00

HVEM: Neptun art science lab

 

Artist Developers er et kunstnerkollektiv som har deltatt på prosjektet Neptun Art/Science Lab, i samarbeid med Nordland Akademi og Museum Nord. Prosjektet er støttet av Kulturrådet og Nordland fylkeskommune for å fremme en internasjonal dialog på tvers av disipliner, på et lite sted med en viktig historie. Fortid og fremtid, politikk, kunst og vitenskap forenes i de ulike kunstnernes tilnærming. Vi har hatt 3 ulike kunstneropphold i 2016 og 2017. Utstillingen som viser prosess og resultater, presenteres gjennom både visuell kunst av forskjellig slag, performance og lydkunst, samt elementer av vitenskap/fakta/fiksjon, journalistikk og blogging. ArtistDevelopers består av Dr Keir Williams, Dr Dave Meckin, Joe Fairweather Hole, Alice Helps, Rhiannon Evans og Clara Duràn. De skal formidle kunstens dimensjon av en arktisk dialog slik de opplever den gjennom sine virkemidler. Publikum må forberede seg på en opplevelse for alle sansene..

 

 

 

ÅPENT TORG

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 12-15

HVEM: Lag og foreninger

 

Torget vil være åpent på dagtid. Aktiviteter, tema og åpen kafé i regi av ulike lag og foreninger på Melbu. Varierende åpningstider.

 

 

 

SOMMERFEST I KOS & AMFI - "RIFFY"

 

HVOR: BREKKA KOS & AMFI

NÅR: 22

HVEM: Kos & amfi

PRIS: 200,-

 

Hyggelige Melbu-tradjsoner vekkes til live når "Riffy" igjen gjenforenes og spiller på årets sommerfest i kos & amfi. Det blir noe for en hver smak når Melbuguttene spiller opp i utendørsamfiet. Fellesnevneren er melodiøs og dansbar musikk - og retrofaktoren er garantert! Bandet så dagens lys i 1979 og guttene startet karriæren med å spille for jevnaldrende på klassefester og ungdomsklubber. Etter en vellykket spillejobb på Ongstad-lokalet åpnet voksen-markedet seg for fullt. I årene som fulgte, besøkte bandet det som var av selskapslokaler og ungdomshus i Vesterålen og Lofoten. De siste årene frem til 1984 spisset Riffy profilen med nyere og mere funky rytmer. I en hektisk periode tok bandet jobber rundt i hele landsdelsen før alle gikk hver til sitt.

 

Besetning:

Ole Martin Magnussen (Bass/Vokal)

Jonas Ellingsen (Gitar / Vokal)

Jostein Magnussen (Tangenter / Vokal)

Jan Roald Morfjord (Trommer)

 

 

 

 

 

 

SØNDAG 9. juli

 

 

GUDSTJENESTE

 

HVOR: MELBU KIRKE

NÅR: 11

HVEM: Hadsel Menighet

 

 

 

HAGESELSKAPET

 

HVOR: MELBU HOVEDGÅRD

NÅR: 12-14

HVEM: Lag og foreninger på Melbu

 

I tretti år har Hageselskapet i Hovedgården vært et fast innslag under Sommer-Melbu. I år blir det lekker servering ved Melbu Turnforening, og det skal være variert underholdning i vakre omgivelser. Melbo Musikkforening starter Hageselskapet med oppmarsj gjennom Melbu gater. Musikkforeninga. Det blir også visitt fra fordums dager, når skuespillere fra Melbu Amatørteaterlag skaper et tidsbilde fra Christian Frederiksens tid.servering ved og det skal være variert

 

 

 

 

MELBULØPET

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 14

HVEM: Melbo IL - Skigruppa

PRIS: 100,- / 200 ,-

 

Melbuløpet starter på torget, hvor du også melder deg på like før du starter (ingen

forhåndspåmelding). Traseene går dels i sentrum og dels i vår vakre omkringliggende

natur. Det er to valgfrie traseer for voksne, en på fem og en på ti kilometer. Det blir

også barneløp i sentrum, samt en trasé for ungdom på tre kilometer. Einar Pettersen lover premie til alle spreke deltakere, og håper også at de som ikke har lyst å løpe, uansett tar turen til torget for å heie. Skigruppa vil selge kaffe og noe å bite i på torget

 

 

 

MELBU - OPPLEVELSEN

 

HVOR: HOVEDGÅRDEN

NÅR: 14-15

HVEM: Museum Nord

PRIS: 150,-

 

 

Museum Nord inviterer til Melbu-opplevelse: På sørsiden av Melbo Hovedgård er det et staselig hageanlegg inngjerdet med stakitt- Stig på, stig inn i et nordnorsk eventyr.

Melbus industrielle kulturarv er oppsikts-til fordums storhet. Med Christan Frederiksen, ble Melbu en industri-samfunn. Bli med inn på et godt gammeldags kaffeslabberas, med gode historier, lett servering, og et spennende møte med Melbus industrihistorie anno 1880-1920. I regi av Vesterålsmuseet, som vil en fortelle om Hovedgården, og husets folk ønsker velkommen. Møt ekteparet Frederiksen og tjenestejenta.

 

 

 

 

OPERAPUB

 

HVOR: ARBEIDEREN

NÅR: 20 (Dørene åpner 19)

HVEM: SM

PRIS: 200,-

 

Fra Nederland kommer sopran Rianne Wilbers og tenor Peter Vos.

Rianne Wilbers ble kjent med Melbu i 2015, da hun deltok på en masterclass for sopraner med sangpedagog Turid Karlsen.

Denne begivenheten var organisert av Wolfgang Jahn i forbindelse med at det var 100 år siden den store Norske sopran Kirsten Flagstad, som hadde forbindelser til Melbu, døde.

Rianne Wilbers var en av de 9 unge Europeiske sopraner som deltok og på avslutning ga hun publikum en opplevelse av de sjeldne. Hun sang med hele seg og formidlet musikken med stor emosjonell innlevelse.

2016 kommet hun tilbake og ga et strålende konsert på Arbeideren sammen med tyske Jan Heinke og Pat Manwaring.

Siden hennes master eksamen i februar 2016 har hun vært fullbooked med opptredener. I store konserter som Carmina Burana og i mindre med hennes to emsembles.

Under Sommer Melbus operapub tar hun med seg en Nederlandsk tenor som har opptrådt i Nederland, Belgia, Tyskland og til og med Kina. Han studerte sang og medisin samtidig.

Han jobber nå som lege med handikappete barn, og som sanger med et opera/operette og klassisk repertoar. Hans bi-navn er «den syngende lege».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MANDAG 10. juli

 

 

TANG-LAB

 

HVOR: NEPTUN

NÅR: Mandag 10. - onsdag 12. juli

HVEM: NAKV

PRIS: Gratis påmelding

 

 

Medvirkende: Christian Bruckner, forsker fra Norsk Institutt for Bioøkonomi (NIBIO) Sabine Popp, kunstner fra Bergen Ateliergruppe Ove Jakobsen, filosof fra Nord Universitet Lisbeth Haugen, fagansvarlig for prosjektet

Deltakerne får muligheten til å utforske livet i havet, gjennom sanking av tang og tare, labøvelser, gjennom å stille spørsmål og gjøre egne betraktninger rundt havrelaterte tema.

 

 

ÅPENT TORG

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 12-15

HVEM: Lag og foreninger

 

Torget vil være åpent på dagtid. Aktiviteter, tema og åpen kafé i regi av ulike lag og foreninger på Melbu. Varierende åpningstider.

 

 

 

ÅPENT AKADEMI

 

NÅR: 11-13

HVOR: Melbu Samfunnshus

HVEM: NAKV

PRIS: Gratis

 

Filosofisk samtale med professor emeritus Audun Øfsti.

 

 

 

MAGEDANSKURS

 

HVOR: VIKING GYM

NÅR: Mandag og Tirsdag 17-19

HVEM: SM

PRIS: 450,- Påmelding

 

Introduksjonskurs til orientalsk magedans.

 

Vi tar for oss grunnleggende teknikker og trinn i orientalsk magedans og setter bevegelsene sammen til enkle kombinasjoner. Kurset passer for deg som aldri har gått på kurs før og for deg som ønsker en repetisjon. Fokus på danseglede og kroppsbevissthet. Ta på klær som er gode å bevege seg i og gjerne et sjal/skjerf for å knytte rundt hoftene.

 

Solveig holdt kurs under Sommer-Melbu i 2004. Hun har i flere år vært aktiv i dansemiljøet i Stavanger og Bergen.

 

 

 

ÅPENT TORG

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 17-19

HVEM: Lag og foreninger

 

Torget vil være åpent på dagtid. Aktiviteter, tema og åpen kafé i regi av ulike lag og foreninger på Melbu. Varierende åpningstider.

 

 

 

EVENTYRSTI

 

HVOR: LITJBREKKA KOS & AMFI

NÅR: 17.30 -19

HVEM: Kos & Amfi

PRIS: 50,-

 

Kos&Amfi ønsker små og store velkommen på Eventyrsti! I år vil publikum oppleve rocketroll, trollunger og eventyrfortelling i Kos&Amfi. Eventyrstien byr på spenning, overraskelser og humor i vakker natur!

 

 

 

FOREDRAG MED SIV STUBSVEEN

 

HVOR: MELBU SAMFUNNSHUS

NÅR: 18

HVEM: Kvinnennettverket Medvind

PRIS: 190,-

 

Siv Stubsveen’s foredrag om Relasjonsterapi:

Kjent programleder fra både radio og tv. Er i dag utdannet relasjons-terapeut og jobber som lærer i Relasjonssenteret på Høvik i Oslo.

 

Relasjonsterapi handler først og fremst om din egen relasjon til deg selv.

Hva har du vært gjennom i livet ditt? Kan det være at tidligere opplevelser og episoder hindrer deg i å være deg 100% - slik du fortjener? Hva gjør deg redd? Hva engster du deg for? Er du "der for alle andre" hele tiden, og glemmer viktigheten av deg selv?

Relasjonsterapi handler om å bearbeide ting du har vært gjennom.

Terapi vil få deg til å forstå deg selv bedre. Hva har gjort at du er deg og hva er det som gjør at du har det som du har det inni deg?

Vi tror det å bearbeide gammel bagasje er nøkkelen til å få en god relasjon med seg selv - og dermed med andre som er viktig for deg.

Vi tror på at alle mennesker gjør så godt de kan utfra sin historie og situasjon. Til enhver tid. Det er mange gode grunner for at du er du!

Foredraget tar ca. 1,5 time og det vil bli servert frukt, kaffe og te.

 

 

 

 

JOHAN MOES KVELD

 

HVOR: ARBEIDEREN

NÅR: 20

HVEM: Melbo Musikkforening

PRIS: 200,-

 

I år deles Johan Moe-prisen ut for 21. gang, og igjen vil vi hedre denne lokale trubaduren med sang og musikk i Arbeideren på Melbu. I år er det Melbo Musikkforening som er

arrangør av kvelden, men de kommer til å følge oppskriften fra de siste årene slik publikum har lært å kjenne den. Kvelden vil bli av gammelt, godt merke der publikum og allsang blir satt i sentrum. Her blir det mulighet for å få utløp for all den sangglede man måtte besitte. I tillegg vil publikum få oppleve talenter fra nærmiljøet som framfører lokale sanger.

Kafeen er åpen, her får man kjøpt forfriskninger og noe å bite i. Johan Moe-kvelden går ut på at mennesker kommer sammen for å kose seg i lag samtidig som man får ta del i lokale kulturskatter gjennom tekster og melodier som i stor grad har blitt skapt her på øya.

Komiteen består av gamle kjenninger i Johan Moesammenheng: Per Gunnar Torgersen, Brynjulf Øverby, Trond Ringlund, Asle Martinussen og Odd Engh-Johansen. Hovedpunktet på programmet, i tillegg til allsangen, er selvfølgelig utdelingen av Johan Moe-prisen. Prisen deles hvert år ut til en lokal aktør som har bidratt til musikklivet i Hadsel i Johan Moes ånd. Juryen som står for tildelingen er de tre siste års vinnere av prisen, og i år består juryen av: Ida Cathrine Angell, Asle Martinussen og Per Gunnar Torgersen. Vi er helt sikre på at juryen også i år vil finne fram til en verdig prisvinner. Dette blir garantert en trivelig stund med sang og musikk og hyggelig samvær. Vi ses i Arbeideren.

 

 

 

 

 

 

TIRSDAG 11. juli

Maritim dag

 

Aktiviteter hele dagen i indre havn og på torget. Redningsskøyta, Elias, Brannbamsen Bjørnis, Funballs, Trøbåter, Vannscooter og palleløp ca 18:30

 

 

TANG-LAB

 

HVOR: NEPTUN

NÅR: Mandag 10. - onsdag 12. juli

HVEM: NAKV

PRIS: Gratis påmelding

 

 

Medvirkende: Christian Bruckner, forsker fra Norsk Institutt for Bioøkonomi (NIBIO) Sabine Popp, kunstner fra Bergen Ateliergruppe Ove Jakobsen, filosof fra Nord Universitet Lisbeth Haugen, fagansvarlig for prosjektet

Deltakerne får muligheten til å utforske livet i havet, gjennom sanking av tang og tare, labøvelser, gjennom å stille spørsmål og gjøre egne betraktninger rundt havrelaterte tema.

 

 

 

LEFSEKURS

 

HVOR: BAKERIGÅRDEN

NÅR: 10-14

HVEM: SM

PRIS: 200,- Bestill på nett

 

På lefsekurset med Frøydis Kristiansen lærer man å lage lefsedeig, kjevle ut og steke på

takke. Kurset vil holdes i kantina på Hadsel Videregående skole avd. Melbu.

Lefser er flatt, mykt bakverk laget av poteter, hvetemel eller begge deler. Lefser inngår i den

tradisjonelle matkulturen i Norge og Skandinavia. Tradisjonelt ble lefsene oppbevart i

stabler, og holdbarheten var fra bakst etter potetopptaking på høsten og til utpå neste

sommer. Lefser kan oppbevares tørre eller fryses, og bløtes med vann før bruk.

 

 

 

ÅPENT TORG

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 12-15

HVEM: Lag og foreninger

 

Torget vil være åpent på dagtid. Aktiviteter, tema og åpen kafé i regi av ulike lag og foreninger på Melbu. Varierende åpningstider.

 

 

 

MELBUKONFERANSEN 2017 - Arktisk dialog -der folk bor

 

HVOR: MELBU SAMFUNNSHUS

NÅR: 10-17

HVEM: Nordland Akademi for kunst og vitenskap

PRIS: 500,- / 400,- bestill her

 

Melbukonferansen fokuserer i år på kunnskap, miljø og samfunnsbygging i nord. Til tross for at vi befinner oss nord for Polarsirkelen, og dermed i periferien til det meste sett utenfra, består Nord-Norge av høyt utviklede velfungerende samfunn hvor verdiskapingen ligger over landsgjennomsnittet.

Vi vet at det går an å ha et godt liv her og folk i nord må få være med å påvirke utviklingen slik at vi kan fortsette å ha et godt livsgrunnlag her oppe på toppen av verden også i fremtiden. Derfor er det viktig at dialogen om dette foregår på flere nivå, også der folk lever og bor.

Det legges til rette for samfunnsaktuell arktisk dialog, bygget over en solid tverrfaglig plattform på akademiets historie; på et lite sted der man kan stille store spørsmål - ja der det er stor takhøyde og god etterklang i både direkte og i overført betydning. Det er klart for årets Melbukonferanse!

 

Arne O. Holm, redaktør High North News, er moderator for konferansen.

 

Hovedinnleder er statsråd Frank Bakke-Jensen, EØS/EU-minister

Regjeringens nordområdestrategi - en visjon for bærekraftige samfunn i nord

 

Nils Aarsæther, ​Universitetet i Tromsø, -​ Lokaldemokrati og samfunnsbygging

Gøril Johansen, ​UDs ambassadør i Tromsø og Arctic Frontiers

Verden i Nord og Nord i verden

 

Anne Husebekk, ​rektor Universitetet i Tromsø

Utdanning og forskning i nord

 

Nalân Koç, Forskningsdirektør Norsk Polarinstitutt

Klimaendringer i Arktis og konsekvenser for samfunnet

 

Ove Jacobsen, filosof og professor i økologisk økonomi ved Nord Universitet

Den mentale klimaendring, sammenhengen mellom natur, kultur, samfunn og økonomi

 

 

 

JEKTA

 

HVOR: NORDLANDSJEKTA BRØDRENE

NÅR: BARNECRUISE KL 14 & 17, BLUESCRUISE KL 21

HVEM: DRIFTSSELSKAPET BRØDRENE

PRIS: 200,- (BARNECRUISE) 400,- (BLUESCRUISE)

BILL. KJØPES PÅ MELBUKONTORET

 

Tirsdag er den store jektedagen! For mange er en tur med Jekta et høydepunkt under

Sommer-Melbu. Tirsdag 5. juli går Jekta flere turer på Hadselfjorden. Klokka 14 og klokka

17 er det Barnecruise, og som tidligere år skal det være underholdning om bord. De populæ-

re Barnecruisene bruker å gi fulle båter, og det samme gjelder Bluescruise – så det kan lønne

seg å være ute i god tid. På kvelden blir det Bluescruise kl 21. Det blir musikk og servering om bord - og Jekta har alle rettigheter. Nordlandsjekta Brødrene ble sjøsatt i 1995, og er en kopi av Jekta Solum/ Melbu. Originalen, som opprinnelig gikk i Bergensfart, ble oppført på midten av 1800-tallet. Er du med på disse populære utfluktene, får du oppleve nordnorsk kultur og historie i en god, gammeldags jekt! Turene går fra indre havn.

 

 

 

MAGEDANSKURS

 

HVOR: VIKING GYM

NÅR: Mandag og Tirsdag 17-19

HVEM: SM Påmelding, se mandag

 

Introduksjonskurs til orientalsk magedans.

 

Vi tar for oss grunnleggende teknikker og trinn i orientalsk magedans og setter bevegelsene sammen til enkle kombinasjoner. Kurset passer for deg som aldri har gått på kurs før og for deg som ønsker en repetisjon. Fokus på danseglede og kroppsbevissthet. Ta på klær som er gode å bevege seg i og gjerne et sjal/skjerf for å knytte rundt hoftene.

 

Solveig holdt kurs under Sommer-Melbu i 2004. Hun har i flere år vært aktiv i dansemiljøet i Stavanger og Bergen.

 

 

 

ORIENTERINGSLØP

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 17-18

HVEM: Stokmarknes orienteringslag

 

Stokmarknes Orientering slag arrangerer orienteringsløp for store og små under Åpent torg.

Det blir 3 løyper; ei familieløype på ca. 1 km, ei lett løype, på ca. 3 km og ei løype på ca. 5 km. Alle kan delta.

 

 

 

ÅPENT TORG

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 17-19

HVEM: Lag og foreninger

 

Torget vil være åpent på dagtid. Aktiviteter, tema og åpen kafé i regi av ulike lag og foreninger på Melbu. Varierende åpningstider.

 

 

 

KVELDSMEDITASJON

HVOR: MELBU KIRKE

NÅR: 19

HVEM: Melbu kirke

PRIS: 100,-

 

Religiøse folketoner ved Inger Karlsen, som har med seg gjester på akkompagnement

og i lyrisk opplesing. Inger vokste opp i Vesterålen, og begynte å synge jazz i Trondheim. De siste årene har hun bodd og hatt konserter i Oslo. Hun har utgitt platen “Forventning”, og her i Vesterålen har hun samarbeidet med blant annet Oddmund Finnseth.

 

 

 

 

 

ONSDAG 12. juli

Barnas dag

 

Med ekstra mange aktiviterer for barna. dukkevognparade. trøbiler, gummibåter og trøbåter i andedammen. Eventyrstund m.m. Vaktmesteren og Bjørnis kommer!

 

 

TANG-LAB

 

HVOR: NEPTUN

NÅR: Mandag 10. - onsdag 12. juli

HVEM: NAKV

PRIS: Gratis påmelding

 

 

Medvirkende: Christian Bruckner, forsker fra Norsk Institutt for Bioøkonomi (NIBIO) Sabine Popp, kunstner fra Bergen Ateliergruppe Ove Jakobsen, filosof fra Nord Universitet Lisbeth Haugen, fagansvarlig for prosjektet

Deltakerne får muligheten til å utforske livet i havet, gjennom sanking av tang og tare, labøvelser, gjennom å stille spørsmål og gjøre egne betraktninger rundt havrelaterte tema.

 

 

 

SOMMER MELBU-LUNSJEN

 

HVOR: MELBU SAMFUNNSHUS

NÅR: 11-14

HVEM: Ei åpen dør

PRIS: 200,- / 100,-

 

Endelig er Sommer Melbu lunsjen tilbake på Sommer Melbu programmet.

I år er det «Ei Åpen Dør», som frister med internasjonale retter.

 

 

 

ÅPENT TORG

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 12-15

HVEM: Lag og foreninger

 

Torget vil være åpent på dagtid. Aktiviteter, tema og åpen kafé i regi av ulike lag og foreninger på Melbu. Varierende åpningstider.

 

 

 

ÅPEN MELBU SKOLE

 

HVOR: MELBU SKOLE

NÅR: 13

PRIS: GRATIS

 

Melbu Barne og Ungdomskole, kan by på ikke mindre enn 47 kunstverk, av 12 forskjellige kunstnere. Bli med på en guidet vandring, i en skole med kunstnerisk «wow-faktor».

 

 

 

FAMILIESTAFETT

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 17

HVEM: Melbu Næringsforening

 

Dette er en familiestafett, som hverken krever kondisjon eller utholdenhet. Bare sporty foreldre og barn som har lyst til å ha det artig: Her blir det fire etapper med hjelpemidler som ballonger,

 

 

 

ÅPENT TORG

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 17-19

HVEM: Lag og foreninger

 

Torget vil være åpent på dagtid. Aktiviteter, tema og åpen kafé i regi av ulike lag og foreninger på Melbu. Varierende åpningstider.

 

 

 

ÅPENT BASSENG

 

HVOR: ØYBADET

NÅR: 17-21

HVEM: Øybadet

PRIS: Standard priser gjelder

 

Her kan man bade, svømme, leke i vannet eller gå i badstua, hele familien.

Og man slipper å tenke på nordnorske bade temperaturer.

 

 

 

CHA-CHA-CHA-KURS

 

HVOR: VIKING GYM

NÅR: Onsdag 17-19, Tors 17-19 og Fre 16-18

HVEM: SM

PRIS: 450,- Bestill via nett

 

Sommer Melbu inviterer til et uhøytidelig, utradisjonelt og grunnleggende, 3 dagers dansekurs i Cha-cha-cha. Det kreves ingen forkunnskaper eller tidligere erfaring. Det er Pål Magne Berland som er instruktør, han har hvert 8 ganger norgesmester, har bronse i EM - og VM deltager. Pål Magne er utflyttet Melbo-væring, og bor på i Bergen.

Cha-cha-cha er kanskje den mest populære latinamerikanske dansen. Navnet ruller på tungen og rytmen er lett å forstå. Dansen «snakker» nesten selv – lytt til trommene som tydelig sier cha-cha-cha». Dansen kommer opprinnelig fra Cuba, og fra Mambo, som er en meget raskere dans. Så kom trippel Mambo – og gradvis kom en mer langsom dans ut av det, nemlig den cha-cha-cha vi kjenner i dag. Cha-cha-cha går i 4/4 takt. Dette blir gøy, god fornøyelse.

 

 

 

MELBU - OPPLEVELSEN

 

HVOR: HOVEDGÅRDEN

NÅR: 14-15

HVEM: Museum Nord

PRIS: 150,-

 

 

Museum Nord inviterer til Melbu-opplevelse: På sørsiden av Melbo Hovedgård er det et staselig hageanlegg inngjerdet med stakitt- Stig på, stig inn i et nordnorsk eventyr.

Melbus industrielle kulturarv er oppsikts-til fordums storhet. Med Christan Frederiksen, ble Melbu en industri-samfunn. Bli med inn på et godt gammeldags kaffeslabberas, med gode historier, lett servering, og et spennende møte med Melbus industrihistorie anno 1880-1920. I regi av Vesterålsmuseet, som vil en fortelle om Hovedgården, og husets folk ønsker velkommen. Møt ekteparet Frederiksen og tjenestejenta.

 

 

 

BARNESHOW MED KAI KIIL

 

HVOR: Torget

NÅR: 18

HVEM: SM

 

Kai Kiil kommer som vaktmesteren og holder barneshow

 

 

 

QUIZ

 

HVOR: ARBEIDEREN

NÅR: 20 (Dørene åpner 19)

HVEM: Norske Akkevittvenners Forening Vesterålen

PRIS: 100,- (50,- går i premiepotten)

PÅMELDING: post@sommermelbu.no / 91556861

 

Still med eget lag på Sommer-Melbus quiz i Arbeideren! Maks 7 personer på hvert lag. Servering av øl, vin og fingermat.

 

 

 

 

 

 

TORSDAG 13. juli

 

 

FLATBRØDKURS

 

HVOR: BAKERIGÅRDEN

NÅR: 10

HVEM: SM

PRIS: 200,- Bestill på nett

 

Mary Ann Aas Bendiksen holder flatbrødkurs i Bakerigården

 

Dette blir ei enkel innføring i å lage deig, kjevle den ut for så å steke på takker, sier Bendiksen.

Flatbrød er et ugjæret bakverk, som stekes på steinhelle eller takke etter at det er kjevlet ut til en millimetertykk rund leiv. Holdbarheten er minst ett år.

 

 

 

BALLETTKURS FOR BARN OG UNGDOM

 

HVOR: GYMSALEN

NÅR: Torsdag - Lørdag

HVEM: Fabelhuset

PRIS: 490,- per kurs over tre dager

INFO: 90536350

 

 

Vi er så heldige å få besøk av ballettpedagog Marianne Møbius Hyll og sønnen Mathias Møbius Bræin, som er danser ved Den Norske Operas Ballettskole.

De kommer til Sommer Melbu for å holde kurs og dele sine kunnskaper og erfaringer!

Marianne har lang erfaring, både som danser og som pedagog. Hun startet som sin sønn på Den Norske Operas Ballettskole, så videre studier i Stockholm og London Contemporary Dance School .

Det er gjennom årene mange som har hatt gleden av å ha Marianne som pedagog, og av disse er det mange som har fått strålende karrierer som dansere.

Hun har flere års studier i Russisk Vaganova teknikk hos Natalia Papina og pedagogkurs ved The Nathional Ballett School i Toronto, Canada.

Hun har undervist ved Bårdar Ballettskole, Anne Cecilys Ballettskole, og 15 år ved Norsk Ballettinstitutt. Hun er også en erfaren koreograf.

Som pedagog er Marianne svært populær og er kjent for sine engasjerende klasser.

Tross sine unge år har Mathias allerede rukket å bli en erfaren ballettdanser. Av forestillinger på Operaens Hovedscene har han bl.a hatt rollen som Fritz i Nøtteknekkeren, Stormen, A Swan Lake og Don Quixote. Sommeren 2016 ble han tatt ut for å delta på Royal Ballet Summer course i London.

 

de to ballettkapasitetene kommer til Melbudagene er en stor glede for oss!

Vi ønsker Marianne og Mathias velkommen, og håper mange vil melde seg på til et kurs som er en enestående mulighet!

 

Kurset egner seg for alle som ønsker å lære mere om kordinasjon og bevegelse.

Man trenger ikke å ha danset ballett fra før. Kurset går over tre dager.

 

Barn 6 – 8 år, kl 10.00 torsdag, fredag og lørdag

Barn 8 – 10 år, kl 11.30 torsdag, fredag og lørdag

Ungdom 11 – , kl 13.00 torsdag, fredag og lørdag

 

 

 

 

SOMMER MELBU-LUNSJEN

 

HVOR: MELBU SAMFUNNSHUS

NÅR: 11-14

HVEM: Ei åpen dør

PRIS: 200,- / 100,-

 

Endelig er Sommer Melbu lunsjen tilbake på Sommer Melbu programmet.

I år er det «Ei Åpen Dør», som frister med internasjonale retter.

 

 

 

ÅPENT TORG

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 12-15

HVEM: Lag og foreninger

 

Torget vil være åpent på dagtid. Aktiviteter, tema og åpen kafé i regi av ulike lag og foreninger på Melbu. Varierende åpningstider.

 

 

 

SPORTSFISKE-KURS

 

HVOR: ANDEDAMMEN

NÅR: 17

HVEM: Hadsel jeger og fisk

PRIS: GRATIS

 

Hadsel Jeger og Fiskeforening (HJFF) inviterer store og små til sportsfiskekurs ved

Andedammen. Her blir det enkel kursing i haspelfiske, fluefiske og fluebinding. Og

innføring i knuter, for de som vil lære seg enkle knuter til bruk i sportsfiske. Ta med egen

fiskestang. (Om du ikke har, så har HJFF noen fiskestenger til utlån.) Det vil også bli en

morsom og uhøytidelig konkurranse ipresisjonskast ved kursets slutt. Premiering

 

 

 

CHA-CHA-CHA-KURS

 

HVOR: VIKING GYM

NÅR: Onsdag 17-19, Tors 17-19 og Fre 16-18

HVEM: SM

PRIS: 450,- Bestill via nett

 

Se info onsdag

 

 

 

KONSERT KNUT REIERSRUD & IVER KLEIVE

 

HVOR: MELBU KIRKE

NÅR: 19 (dørene åpner 18:30)

HVEM: SM

PRIS: 350,- (375,- forhåndskjøp på nett)

 

Opplev musikken fra den kritikerroste triologien; Blå koral (91), Himmelskip (96) og Nåde over nåde (06). Denne ”Domkirketriologien” er bygd på gamle norske folketoner og salmer samt egne komposisjoner. La deg begeistre av mangfoldet og særpreget i disse vakre melodiene. Nyt kontrastene mellom det lavmælt nære og det voldsomme sterkere, framført i spennende samspill mellom to av Norges fremste musikere. Duoen har appell i flere musikalske sjangere og musikken fungerer like godt i kirker og kulturhus/storsal, som på festivaler med inne/ute scene.

 

 

 

BOKBAD MED EINAR GELIUS & SIV STUBSVEEN

 

HVOR: MELBU SAMFUNNSHUS

NÅR: 21

HVEM: Fabelhuset

PRIS: 315,- BESTILL

 

Torsdag 13. juli entrer de scenen på Melbu Samfunnshus KL.21.00

 

Gelius en velkjent prest og etterhvert en habil forfatter. «Tanker om kjærlighet, sorg og savn» er hans niende bokutgivelse. I boken tar han opp tematikken samlivsbrudd og kjærlighetssorg. I Norge skjer det rundt 20 000 samlivsbrudd årlig. Kjærlighetssorg er en sorg så dyp og intens at den gir mange redusert livskvalitet og dårligere helse. Han forteller åpent og ærlig om hvordan han selv opplevde å gå gjennom et brudd. Han skriver hvordan han lå søvnløs de første månedene natt etter natt og hadde vondt i hjerte. Sammen med Pia Haraldsen har han gitt ut boken «Kunsten å feire bryllup» samtidig som de lanserte sin egen prosecco. I boka kommer de med bryllupsrelaterte tips og ideer. Det gjelder seg talekunst, skikk og bruk, blomster, fotografering, mat og drikke, dans og musikk. Vi kommer heller ikke utenom boka «Sex i bibelen» som skapte

en del rabalder da den kom ut i 2010.

Hvem kan vel være bedre enn Siv Stubsveen, Norges ukronede kjærlighets gudinne, til å intervjue og utfordre Gelius. Siv har lang erfaring fra tv og radio, kanskje mest kjent for sitt radioprogram

«Kjærlighet uten grenser» som i sin tid slo aller lytterrekorder.

 

 

 

 

 

 

 

FREDAG 14. juli

 

 

 

BALLETTKURS FOR BARN OG UNGDOM

 

HVOR: GYMSALEN

NÅR: Torsdag - Lørdag

HVEM: Fabelhuset

PRIS: 490,- per kurs over tre dager, se info torsdag

 

 

Vi er så heldige å få besøk av ballettpedagog Marianne Møbius Hyll og sønnen Mathias Møbius Bræin, som er danser ved Den Norske Operas Ballettskole.

(Mer info kan leses på torsdagsprogrammet)

 

Kurset egner seg for alle som ønsker å lære mere om kordinasjon og bevegelse.

Man trenger ikke å ha danset ballett fra før. Kurset går over tre dager.

 

Barn 6 – 8 år, kl 10.00 torsdag, fredag og lørdag

Barn 8 – 10 år, kl 11.30 torsdag, fredag og lørdag

Ungdom 11 – , kl 13.00 torsdag, fredag og lørdag

 

 

 

 

SOMMER MELBU-LUNSJEN

 

HVOR: MELBU SAMFUNNSHUS

NÅR: 11-14

HVEM: Ei åpen dør

PRIS: 200,- / 100,-

 

Endelig er Sommer Melbu lunsjen tilbake på Sommer Melbu programmet.

I år er det «Ei Åpen Dør», som frister med internasjonale retter.

 

 

 

MARKEDSDAGER

 

HVOR: MELBU SENTRUM

NÅR: 11-20

HVEM: SM

 

Velkommen til Markedsdag: et av de best besøkte arrangementer under Sommer-Melbu. Butikkene holder åpent, mens torgselgere byr fram et rikt sortiment. Her finner du varer av alle slag, fra både både kortreiste håndverkere og matprodusenter og andre omreisende torgselgere. Her er det mulighet for å finne gode tilbud og gjøre et varp! Fra klokka 18 til klokka 20 går Markedsdagen over i Markedskveld.

 

 

 

CHA-CHA-CHA-KURS

 

HVOR: VIKING GYM

NÅR: Onsdag 17-19, Tors 17-19 og Fre 16-18

HVEM: SM

PRIS: 450,- Bestill via nett

 

Se info onsdag

 

 

 

 

LØRDAG 15. juli

 

 

 

BALLETTKURS FOR BARN OG UNGDOM

 

HVOR: GYMSALEN

NÅR: Torsdag - Lørdag

HVEM: Fabelhuset

PRIS: 490,- per kurs over tre dager, se info torsdag

 

 

Vi er så heldige å få besøk av ballettpedagog Marianne Møbius Hyll og sønnen Mathias Møbius Bræin, som er danser ved Den Norske Operas Ballettskole.

(Mer info kan leses på torsdagsprogrammet)

 

Kurset egner seg for alle som ønsker å lære mere om kordinasjon og bevegelse.

Man trenger ikke å ha danset ballett fra før. Kurset går over tre dager.

 

Barn 6 – 8 år, kl 10.00 torsdag, fredag og lørdag

Barn 8 – 10 år, kl 11.30 torsdag, fredag og lørdag

Ungdom 11 – , kl 13.00 torsdag, fredag og lørdag

 

 

 

MARKEDSDAGER

 

HVOR: MELBU SENTRUM

NÅR: 11-16

HVEM: SM

 

Velkommen til Markedsdag nr. 2: et av de best besøkte arrangementer under Sommer-Melbu. Butikkene holder åpent, mens torgselgere byr fram et rikt sortiment. Her finner du varer av alle slag, fra både både kortreiste håndverkere og matprodusenter og andre omreisende torgselgere. Her er det mulighet for å finne gode tilbud og gjøre et varp!

 

 

FISKERESTAURANTEN

 

HVOR: MELBU TORG

NÅR: 12-14

HVEM: SM16

PRIS: 100,-

 

Tradisjonen tro serveres sei, rå løk og rømme under årets Fiskerestaurant.

Velkommen til et sunt og godt måltid på torget!

 

 

 

MELBU DRILLKORPS JUBILÉRER

 

HVOR: MELBU

NÅR: 13:00

 

Feirer 50-års jubileum, og feirer med defilering i Melbus gater.

 

HVOR: MELBU SAMFUNNSHUS

NÅR: 14.00

 

I anledning 50-års-jubileet, inviterer Melbu Drillkorps til drill show i Melbu Samfunnshus.

 

 

 

TOUR DE SMAK

 

HVOR: Oppmøte på Melbu torg

NÅR: 20

HVEM: SM i samarbeid med utestedene

PRIS: 650,- Via web 680,-

 

Vi gjentar fjorårets suksess! En vandring mellom utestedene på Melbu. På hvert utested får deltagere historie, drikke og en liten matrett.

 

 

 

 

 

SØNDAG 16. juli

 

 

 

FRILUFTSGUDSTJENESTE

 

HVOR: Kos & Amfi

NÅR: 12

HVEM: Hadsel Menighet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c/o Melbukontoret

Christian Fredriksens gate 22

8445 MELBU

Telephone: 76157766

Email: post@sommermelbu.no